TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Tuesday, February 15, 2011

11 Months today~

Salam Maulidur Rasul buat semua..
hari nie Selasa15hb Febuari 2011 bersamaan 12 Rabiulawal 1432 Hijrah
hari nie ganjil lah umur anak aku 11 bln..
**ofkos lah ganjil kan sbb 1 kan nombor ganjil.. ;p~
dah 11 bulan umo Alif..
dah makin lasak..makin berat n makin notty..
gigi sbatang pun lum naik lg..
yg ade tunggul gg yg mcm malu2 nak naik tu jer
tu pun sejak sebulan yg lepas ade.. tp tak kuar2 jugak..
berjalan pun lum boleh *so far
yg die tau.. bertatih di tepian sofa..
berpaut di dinding2.. di pintu2..di lemari2..
berdiri sendiri utk 4-5 saat bleyh lah..
pastu kompom terduduk..
manyak berat montot lah itu budak..
berat badannya aku rase dah naik balik
sejak susut lepas demam teruk aritu..
mmg terasa die memberat balik..
maunye tidak.. makan bubur nasik 3 kali sehari..
menyusu kalo siang 5 botol adalah WAJIB..
kalo dari malam ke pagi..
tak sah kalo ayah die tak bangun bancuhkan 3 kali..
*tengs ayah sbb tolong ibu bancuhkan susu Alif.. :)
now mmg dah tak lalu nak dokong lame2..
leyh naik muscle lengan aku ni dibuatnye..
manja?? masih lgk begitu sifatnye..
*nak kene bagi adik laju2 supaya die tak manja2 sgt..tu makcik aku yg kate.ok!
.
.
.
sebulan dari sekarang.. genaplah umo Alif setahun..**yeay!!
dalam mase sebulan nie kene gigih memikirkan
ape yg nak dilakukan utk meraikan besday anak bujang aku nie..
adekah nk buat besday party..?? ajak kengkawan ..handai taulan..
ke nak sambut dgn Tok Ma & Tok Abah die kt kg .. dgn ahli keluarga jer..
or nak raikan bertiga ?? ibu, Ayah & Alif jer??
hurm..stat esok lah baru pikir.. bleyh?? ;p~
so di kesempatan ni nak ucap
. .
.
Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432H
kepada seluruh umat islam seantero dunia..
**rase cam nak kuar g berjalan2..
xde ke yg buat gath arini..??
leyh la sy tumpang 2 kaki..
opsss!..6 kaki bleyh?..
*sekali dgn kaki anak n laki..
;p~

3 comments:

Ann said...

Happy 11mth Bday Alif. Suruh ibu sabar banyak sikit, nanti kalu alif dh start berjalan x cukup kaki & tangan ibu nak kejar. hahaha.

AyAnG 'n' AbAnG said...

hepi birth-mth alif

same la kte...dok penin2 nk pk pasal besday ank bujang nnt

pja dh sediakan tema...tp nk kena wat belanjawan dulu

heheehehehe

Dayu said...

aliff!!
kalau buat birthday, suruh mama jemput aunty eh
aritu tak puas lah pegang2 awak

cirit je arini sayang??
nak tumbuh gigi doktor kata kat cha dulu masa dia cirit
cepat ilang yer cirit tu