TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, February 14, 2011

Splash Park, The Mines (2nd Gath::Group 1)

Sambungan dari entry yg sebelum ini..
Dan cerita yang sgt2 dinanti-nantikan... ceh!!
iaitu aktiviti bersukaria dan berjimba rumba di Splash Park The Mines..
cite ni mmg menjadi hot topik minggu nie..
rata-rata semua bercerita di blog masing2
mengenai keseronokan berjimba di sana..
aku ofkos lah tak terkecuali..
ekceli xtvt nie adelah lanjutan dari 1st Gath di MV dulu
yg aku tak dapat nk join tue.. :(
dan utk makluman semua readers..
sesi berjimba nie terpaksa di split kepada hari Sabtu dan Ahad..
memandangkan kami nie ramai sgt..
dan ade diantara kami yg bz ari ahad..
n ade yg tak free pada hari Sabtu..
so terpaksalah diadakan pada 2 hari berturut2..
.
.
.
aku smpi lambat di tempat kejadian..
seperti yg korang taw.. sblm aku ke Splash Park..
aku kene attend kenduri kawen di PJ..
pastu menyinggah plak di Mydin Subang..
kul 4.30ptg baru tibe di The Mines..
smpi2 aku terus kol Nurul.. die pun baru sampai jugak rupenyer...
so aku pun amik keputusan tunggu Nurul di Lobby
n naik ke atas same2..
.
.
.

ni gambar2 semasa di Lobby menunggu Nurul tibe..

anak teruna aku dah excited nak bersiram tue..

siap bawak plampung bagai..

.

.

.

sampai2 kat atas.. dah ramai yg dah sampai..

org pertama yg aku tegor.. Hannah Johary..

dan sempat jugaklah shake hand dgn Yun yg tgh mendukung Mya yg ade kat situ jugak..:)

memandangkan aku tak nampak kelibat jiran aku Si Ann..

aku terus menonong ke arah Hannah..

then baru aku nampak Ann yg tgh sibuk melayan Kaisya mandi,

ternampak jugak kelibat Ena kat situ..

wah.. sume dah sakan bersiram nie..tak bleyh jadik..

so aku pun laju2 tukarkan pakaian Alif..

**haih ibu yg lebih eksaited dari anak nampaknyer..

.

.

tgk anak aku.. bukan main seronok men air..

si Kaisya tgh ngorat anak terunaku..

tetiba Myiesha datang potong line..

kaisya stress..

mak-mak sebok nguruskan anak masing2..

alif sebok tunjuk kehandalan bermain air kat myiesha..

Alif tgh mengayat Myiesha.. haishhh! anak teruna aku nie.. kan main lagik..

alamak dah berebut lah plak anak dara Ann dgn anak dara Hannah nie

alah korang bdua nie.. wat Auntie Jue serba salah nak pilih mane satu.. :)

Naurah pun ade.. alamak.. lagik Pening lah kepala anak teruna aku tgk ramai aweks..

cekci2 depan mate die..

.

.

dalam ramai-ramai yg datang..

yg sempat aku kenal adelah Chem, Mai & Julia(kalo tak silap)

ade jugak yg datang cuci mate n bersuai kenal jer..

tak semua baby mandi on dat day,ok.

mebi sbb tak sihat or mmg takmo mandi.

now kite layan gambar lah yer..

Nurul sempat berposim..
Eyh.. Raina mane ??

ibu2 & anak2 yg datang on Sabtuday..

mmg tak sangka ramai jugak yg join..

wlupun ade diantara mereka yg datang tue..

aku sdiri tak kenal n tak sembat nak berkenalan..

sowi lah yer kawan2..

nanti pasni.. i will terjah blog2 korang..

sesi bergambar adalah satu benda wajib setiap kali berjumpa..

.

.

Dalam kul 5.30ptg tue..

tetiba hujan lak turun.. mmg spoil betullah kan..

aku dah lah lambat smpi..

dapat mandi kejap je.. mmg tak puas ati betolll..

ekceli kat Splash park tue kalo ujan mmg ditutup..

so memandangkan ari dah ujan.. kami tak dapatlah meneruskan sesi bermandia-mandian..

ramai jgk yg dah nak balik.. sbb dorang smpi awal dari aku..

belum sempat nak berlaga-laga pipi..

yg tinggal bsama2 dgn aku

Ann,Nurul,Hannah,Ena & Kawan Nurul bersama anak n pasangan masing2

so kami ramai2 decide sebulat suara..

utk sambung melepak di food court The Mines..

.

.

ni lah Raina..

buah hati pengarang jantung pn. Nurul Jamian kite

Ena wif her famili..

Si mate bulat FariMyiesha tgh makan eskrem..
anak Hannah Johary & Mett

Naurah the cheeky girl..

Alia Kayisah.. permata hati Ann..sgt lasak lah ini girl..
mentang2 dah dapat kaki.. Auntie jeles taw..

my demokss... * siap jelir2 lidah yer kamu..

bergambar utk kali terakhir before semua balik..
mase nie Ena dah balik..tak sempat nak jerit suh patah balik..
akhirnya tetido kepenatan
** kepada yg datang Sabtu aritu..
nnt tolong drop link kat entry nie keyh..
i nak terjah u ols punyer blog..
** apepun kesimpulannya..
sesi berjimba kali ini berjalan dgn lancar ..
tp kalolah dapat digabungkan dgn grup ari ahad punye..
mesti lagik happening..kan.. :)
next time kite wat lagik keyh..
n make sure semua skali dapat join..
takmo split2 dah..owrait!!.

17 comments:

aDieyZa said...

meriahnya!!!

Dayu said...

perkara biasa bila mak2 yg lebih
anak rileks je
mak yg over..
kalau lah dpt combine sabtu ngan ahad ni
mesti havoc kat splash park kita buat

~dARlee zURiS~ said...

takmau cakap apa2!
huhuu...

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

adieyza::

sgt!!! hihi.. mmg sgt2 happening dat day..

Dayu::
itulah.. kalo combined 2-2 grup..mesti lagik gempak Splash Park tue kite wat..

Zuri::
alal.. takkan diam2 jer zuris.. cakap lah.. cakaplah.. ehehe..next time kite wat ramai2 kat Tambun Lost World keyh..:)

Honeysour said...

yeay!.. best kan splash park.. klula digabung dua.. mesti lagi havoc!.. konfem pak guard tu terpreeet sana terpreet sini.... lagi best kalau semua sekali ngan mak2 terjun kolam..wuuu..:)

Ayuraza said...

besnyer....
sangat besss...kalo lah dapat join korang aritu..tapi ader hal jadi tak dapat ikut..

tapi kalo i ikut cnfirm i mak budk yg paling pemalu...heheheh :P

sharEna said...

jue, nak cepat2 sbb blm solat asar. tu yg menonong jer tue..hahaha...

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

ana::
jue aritu tak turun kolam pun..
si Alif duk sakan mandi dgns wimsuit die tue kat bawah air pancut2 tu jer..dgn dikelilingi awkes2 yg seksi2..;p ..kalo lah 2-2grup combine.. mesti lagik havoc..

Ayu::
tu lah.. rugi tak join..kalo tak leyh lah Ryan jual saham same aritu.. eheheh.. pemalu ekk.. pemalu lah sgt awak tue.. ekeke..

nurul aziyana said...

seronoknya tgk jalinan ukhuwah yg terjalin..walau kenal di alam maya tp mcm reunion geng2 sek jer gayanya
btw, salam kenal jue

ryy.han said...

salam kenal
arituh mcm xsmpt kenal..(lgpun shy2 cat..mieowww)
kita yg tudung & baju purple
yg bawak hero..erk hero sikit sgt.lebih bunga

NURUL said...

nurul nak minta kebnaran jue amik gmbr tau nak update blog kalau ada mood nanti sbb nurul kan tak bwk kamera huhuhu


best lah korang

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

ok nurul.. amik lah.. i izinkan.. :)..sile apdet belog laju2 keyh..tak sabar nak bace entry versi Nurul punye plak.. 2 entry kan nurul dah utang.. ?? *wink3*

S.A.L.J.U sha said...

jue amer>>>

salam kenalan dr sha
best entry jue.

sha pernah baca blog jue ni.
tp kali ni takmo terlepas drpd save link. mintak ye.

Saturday lg ramai...10 org eh.
sha g ahad..de la 7org yg tinggal...lain de hal last minit.

next gath insyallah t leh bersua muka ngan jue n aliff

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Sha::
tengs yer sbb sudi baca blog jue yg ado nie..jue pun macam penah tgk link & nama sha nie..tp di mana yer.. tak hengat dah nie.. *kes mkn semut byk sgt.. ;p~
& jue pun amik link sha yer.. kite link2 lah sesama kite..next time kalo ade gath lagik.. kite jumpe keyh.. kite bagi Qaish & Alif tunjuk macho kat sume anak dara yg ade nnt.. ekekeke~

nanonano said...

syokk yer, ehh nape xnmpak ank jue marrissa tu main air gak???

antalya said...

alaaa mya dh salin baju time alif main air tu.ruginyaa xde pics dorang together2 kan

Ayah+Mama=Iris said...

jue.. kite mau ambil pic2 yg ade muka kite n anak kite buleh yeh...

meh baca entry basi kite hehehe..
http://zielaojel.blogspot.com/2011/02/join-bloggers-gathering-mines.html