TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, July 18, 2011

Berkongsi Rahsia Kejayaan..

me in pelbagai saiz.. :)

Sebenarnya..entry nie aku terpikir nak buat bile dah ramai yg btanya.. dah ramai yg cube nak korek2 rahsia.. ahahaha.. semua org nak taw ape rahsia aku leyh susut dari saiz L/XL ke saiz M skang nie.. kalo saiz S tue.. mebi fit2 jer.. dari suar saiz 32.. skang dah leyh pakai 28/29/30(bgantung kepada jenis material jeans) ..k nie aku nak share lah ape rahsia and tips2 aku dgn korang2 seme.. mebi nampak agak susah utk di ikut.. tp kepada sape2 yg nak mencuba.. silakanlah ye.. :)

8.30pg - 9.30pg (Breakfast) :
- Sblm kuar rumah..aku minum Segelas Susu Skim 
  (aku amik susu skim brand Sunlac - 4 scoop sekali bancuh )
- sampai office, makan sandwich/kuih muih/meehoon goreng
- minum milo suam..

1.00ptg - 2.00ptg (Lunch) :
- makan mee wantan soup + mushroom
- ice lemon tea segelas..

............... bykkan minum air masak/kosong.. sekurang2nya 8 gelas sehari, ok.............

4.30ptg - 5.30ptg
-workout di gym selama sejam.
- buat xtvt cardio gune treadmill, striders n cycling..
- hari-hari target bakar 400-500 kalori (min)

Sejam sblm tidur :
- minum segelas Susu Skim Sunlac 

** inilah yang aku amalkan sejak dari pertengahan bulan lepas(14 June 2011).. dah hampir 5 minggu.. setiap hari mmg inilah rutin aku.. hasilnya adalah seperti ape yg korang nampak pada diri aku skang.. dari berat 73.4kg.. dah menurun sehingga 60kg+.. alhamdulillah.. 

11 comments:

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

kira malam memang tak makan lah eh...
chaiyok!!!! tahniah :)

Mia-Ina said...

pe kak jue buat tue..like mia buat gak...patut aa berjaya turun..akak gabungkan workout cardio sama....tahniah

aullea said...

congrats jue!
rajin workout, kuat betul semangat.. harus dicontohi ni.. tp bila la nk jadi setabah jue.. ade je alasan nak workout..huhu

Ciare Baha said...

ALHAMDULILLAH...hehehe..wua mak jeles ni..anyway mee wantan soup tu mkn hari2 so jue masak bekal ke camne? cer bg resepi =p

Dayu said...

jue,maknanya sehari kau ebrgantung hidup dgn wantan sup je
perrghh
kalau aku dah mengeletar dah ni
ngan workout lg
mmg patut ko dpt bdn mcm skrg

aku rasa nak tiru tang pemakanan je lah. susu krim tu camne>? frsh milk dlm kotak tu sama ke? amik yg low fat. boleh?

tp aku takde gym
camne nak work out ni??

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Halimatun :
yup.. malam mmg saya tak makan lansung.. juz amik susu sje..

Aullea ::
kene disiplin and set kat mind.. kene ade target.. insyaAllah mesti boleh.. :)

Ciare ::
alhamdulillah.. :) yup.. jue amalkan antara mee wantan, mihun soup or mihun tomyam.. tu je lah.. goreng2 jue skip. sesekali ade lah makan jugak.. tp byk kali jugaklah lupekan yg goreng2..resepi.. nanti jue share kat entry lepas nie k.. insyaAllah..:)

Dayu ::
ko mesti boleh la yang.. susu skim yg aku minum tu bukan susu full cream or low fat milk.. susu tu mmg susah nak cari.. tp dari info reen bg.. ko g 99Speedmart, ko cari Susu Skim Sunlac.. kalo kat tesco ko cari Susu Skim Tesco light Choices.. 2 jenis nie je ade utk susu skim.. :)

Pasal workout.. kalo ko xde cara lain spt gym or takde mase nak jogging.. ko wat aerobik cardio dance je.. pun boleh.. :)

wardah @ fie shah said...

Ye, sayalah salah sorang yang cuba korek rahsia ke slim an Jue. ahaha. ok mihun boleh makan ye? baru pagi tadi gaduh dgn hubby sebab dia paksa Fie makan mihun! haha ok tq Jue

ZARINA ZAYANA said...

taniah...mmg kena kuat semangatkan...utk jadi lebih baik dr sekarang....

Nadya said...

jue!mlm tak makan lngsung ke??

Nadya said...

jue, mlm tak makan ke???

Mrs Nageb said...

happy tengok jue...
wah,nak tiru jugaklah..tapi maybe takleh tiru 100%...cam menggeletar jugak lah tengok menu jue..huhuhu