TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, July 25, 2011

Meeting Up Blogger Aishah Rahim

Dah seminggu berbincang di twitter pasal perjumpaan nie.... dan setelah pelbagai halangan dan rintangan yg terpaksa aku tempuhi *chewaahhh.. akhirnya dapat juga aku menghadirkan diri di Ikea demi bertemu sahabat blogger , Aishah Rahim & family yg datang dari jauh nun dari selatan tanahair (JB)..

Dah hampir seminggu Aishah bitau yang beliau akan turun ke kl.  Dan aku sbg rakan blogger, tidak mahu melepaskan peluang utk bertemu Aishah.. Aishah mmg jarang2 skali dapat touch down di KL nie.. so bile dengar Aishah nk datang kl je, maka aku mmg sgt eksaited utk join perjumpaan kawan2 dgn beliau.. Kalo ikutkan perbincangan asal.. venue perjumpaan kami adalah di Megakids Midvalley.. tp terpaksa dikenselkan atas sebab2 yg tertentu..mungkin kerana ramai yg last minit x dapat join.. cam aku sdiri pun, sbnrnya hampir2 x dapat join.. sejak hari khamis lagik aku nie 50-50 nk join.. kisahnye,aku mmg nk join.. tp last minit pula my asben plan nak ajak aku balik Langat.. so agak frust jugaklah sbb dah plan senyap2 nak g jumpe Aishah.. aku tunggu pula nak tgk cemana keputusan asben pada hari sabtu.. dan katanya..mmg dia kompom akan balik Langat pd ari ahad nie..reaksi aku..agak terkilan disitu.. :(

Dan td.. pepagi lagi kami dah gerak balik Langat.. sempat lah tgk Melodi bagai.. makan bubur lambuk bagai.. aku try2 lah goda asben nk mintak kebenaran pg jumpe Aishah dan kawan2 lain tue.. aku pun mule2 serba salah juga nak bitau asben.. tp bile aku pelan2 slow talk sambil gosok2 perut die .. :p .. last2 die stuju bagi aku pegi.. dgn syarat..aku kene pegi sendirian.. lepas je asben benarkan aku pegi.. terus aku sms Aishah bitau yg aku dapat join.. rase nak melompat gembira.. akhirnya dapat jugak aku join....yay.. !

Kul 3.30pm aku bergerak dari umah dgn memceut di hiway NKVE selaju 130km/j.. mule2 dah nak lebih 140km/j dah.. tp minyak kete dah ala like-like jer ye kawan2.. so terpaksa perlahankan pemanduan sekitar 80-100km/j saje.. mujur sempat topap minyak mase otw nak kesana tue.. dgn henpon aku yg baterinya dah nak mati sbb terlupa caj..**Last minit lah katekan.. ini la jadinya..apepun, Alhamdulillah sbb akhirnya Allah mengizinkan juga aku utk selamat sampai ke destinasi yg di tuju wlupun agak lewat.. :(..   

Aku sampai kat tempat berkumpul tu dalam kul 4.20pm, kalo tak silap lah.. dorang pun dah start makan.. kami lepak2 kat tempat makan IKEA tu .. makan meatball smbil berborak2..mase tu yg dah sampai , Aishah & Family, Hannah Johary & Family, Shazz & Raisya dan aku yang single mingle ;p .. yang sedang otw adalah Pn Fahreen Fredo .. :) .. Reen baru balik dari Temerloh katenya..jauhkan.. mesti lah smpi agak lewat.. so maknenya i'm not the last one yg sampai pada hari tu.. yay!!.. 

Lepas dah boring borak2 kat food court IKEA tue.. kami pun bergerak keluar dari situ menuju ke tempat lain yang lebih menarik utk jd port melepak dan berborak.. lgpun anak memasing dah mula menganas mase kat food court tu.. so terpaksa lah beredar dari situ.. Kami menuju ke IKANO pula.. Shazz kate kat situ lebih ok utk jalan2.. so kami pun ape lagik.. we follow!!.. Destinasi kami seterusnya adalah ke Pets Safari kat Level 2, Ikano Power Centre..bawa anak2 kecil g situ mmg sgt sesuai lah.. sbleyh tgk kucing.. bleyh tgk ikan.. ular pun ade.. kalo Alif ade.. die suke la tempat2 cenggini.. lepas 10 minit kami disitu.. Reen pun tiba dgn rombongannya.. akhirnya dpt jugak kami semua berkumpul same2.. dan bile dah cukup korum.. maka bermula lah sesi bergambar.. kan kan..

so, now meyh layan pic2 kami.. :)

Aishah Rahim & he sweet  family.. gewam tgk Nashriq yg dompottt..
budak dompot itewww~

bergambar berlatar belakangkan lori2 IKEA .. *wah .. besar tul lengan hakuuu.. 

di depan Pet Safari , Ikano

yay!! bergambar bile dah cukup korum.. *no no no.. alif xde dalam pic nie.. so masih kurang lagi satu org.. :(

kan main suke lagik ye mummy2 sekalian.. si Myiesha dah garuk kepala tu .. stress.. hahaha..

reen dgn muka masih penat.. sbb rushing dari Temerloh nak datang join the gath..

kami ols... tgk lah si Raisya.. nak ngorat si Payin.. siap manjat2.. hahaha..

mamat emsem nie smlm sombong taw dgn aunty.. susah btol nak snap pic die..

** mmg suka sgt dapat jumpa kawan2 gini.. 
nak2 kawan2 yg datang dari jauh..
 sbb peluang utk berjumpa tue 
mmg jarang sekali nak dapat .. kan.. :)

4 comments:

Dayu said...

aku mmg tak dpt nak join la
keluarga mertua semua ada kat sini
haruslah ebrsama mereka
tkpe.. lain kali eh
lama tak jumpa myiesha

Fahreen Fredo said...

Thank u kak jue sebab amekkan gambar kite tu. hehehehe

Seronok gile jumpe uols. tak cukup sekejap sangat kite jumpe semalam. lepas neh jumpe kerap dan lelame sket. hehehe

ieda said...

wah2 bestnya dpt jumpa ramai2 nie .. meriah .. akak nie dah lama x turun kl .. kalau turun x kemana lahh sbb adik akak duk rawang .. huhuh jauhhh dari KL kan huhuhuh

misha.w said...

gosok2 perut ke, laga2 perut? hahahaha.