TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Wednesday, July 27, 2011

Tambah Anak..??



Nak.. memang aku nak .. dah ready dah pun dari segi mental dan fizikal.. dari segi budget.. insyaAllah, ade la rezekinya tu nanti.. kami dah try beberapa kali pun utk dapatkan seorang lagi.. tp rezeki belum ade.. aku pasrah dan berserah semuanya kepada ketentuan Allah.. selagi Allah belum jatuh daun dari langit yg tertulis utk aku dapat zuriat lagi(utk kali kedua).. makanya.. aku redha.. :)

Aku tumpang gembira mendengar perkhabaran yg sahabat2 aku dah nak menambah zuriat lagi.. alhamdulillah.. rezeki kalian semua dah tiba.. Sesungguhnya Allah mengetahui tahap kemampuan kalian, maka dikurniakan kalian rezeki yg ini pula.. alhamdulillah.. Rase sungguh bahagia menerima berita2 sebegitu dari kawan2.. ya.. aku tumbang gembira dan tumpang merasa bahagia.. Sesungguhnya perasaan bile diberi rezeki utk memiliki anak lagi.. mmg  satu perasaan yg sungguh indah.. sukar utk diluahkan dgn kata-kata.. Melihat kawan2 yg mendapat berita gembira itu.. daku pun menumpang rase girangnya.. alangkah lebih bahagia jika aku pun menaiki kapal yg sama(bak kate Aishah Rahim).. tp xpelah belum rezeki aku.. mungkin aku akan naik kapal yg lain.. **kapal yg korang naik tu dah penuh agaknye..;p  ..

Buat masa ini, yang aku mampu hanyalah mencuba dan terus mencuba utk mendapatkan seorang adik, seorang kawan baik buat anak sulungku, Alif Rayyan Rafiqi.. sgt teringin melihat Alif bertemankan adik2nya.. bermain bersama-sama.. indahnya saat itu..Kalau ade rezeki aku nanti.. aku tak kisah seandainya nanti yg lahir ke dunia adalah Afif Raihan Rizqi..Mahupun Aina Rania Raihanah.. *dah ade name standby ok.. aku terima saja dengan hati yg terbuka.. Aku tahu, Alif pun tak kisah kalo die dapat adik boboy,, mahupun adik gegirl..mane2 pun.. diorang tetap adik Alif.. die tetap akan jadi abang kepada adik2nya.. itu yg pasti.. :) 

Kepada kawan2ku, Aishah Rahim, Maria Rajab, Ana Lyana, Hannah Johary dll... tahniah yg tak terhingga aku ucapkan buat kalian semua dengan kehamilan kalian (buat kali ke 2/3) ini.. Jaga kandungan baik-baik, jaga diri baik-baik.. dan jaga kakak/abang baby baik-baik jugak.. semoga semuanya berjalan dgn selamat dan sempurna .. Aku doakan semoga kalian dikurniakan baby yg comel2 dan sihat.. *disamping itu.. daku mahu meminta jasa baik kawan2 semua utk mendoakan supaya Tuhan memberikan rezeki kepada aku juga utk hamil lagi.. insyaAllah ( org kate doa-doa ibu hamil nie mujarab juga).. :)

8 comments:

Nadya said...

Nnt kite naik kapal yg same eh jue..insyaAllah..hehe

nadeera said...

wah nama dah siap2 standby..sedap pulak tu..heheh insyaallah rezeki kali ke2 tu akan tiba..aminn

Ummi M.I.M said...

insyalllah.. mudah2han diperkenankan oleh Nya.Amin

Ann said...

Jue
aku kasi mu naik kapal dulu ye
aku nak naik kapal tahun 2012 Insya-Allah
heheh
btw nama bakal anak2 mu tu best lah
best sebab selit nama aku disitu
kekekeke

AnaLyana said...

semoga mu cepat dapat baby Jue... aku sentiasa doakan..:)

ana kalau pompuan nk taruk nama Nur Dania Emira, kalau lelaki lom decide lagi..:)

Dayu said...

waahhh
dah ada nama siap2 *aku pun dah ada
tapi tak na kasik reveal la
nak rahsia sampai tuan punya nama dah betul2 depan mata *biasalah ibu dia gedik feeling vip

insya allah jue

yang penting usaha.. (:

Mia-Ina said...

moga impian jue tercapai hendaknya :-)

Hany said...

amin.. doakan Hany jugak ye jue
mari kita berusaha bersama2