TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Wednesday, August 3, 2011

And The Winner Is...??

 Sebelum aku menceceh dgn lebih panjang.. meyh sume klik sini dulu..----> Keputusan PD50H .. 

Alhamdulillah.. pagi tadi Kak Zel dah pun wat announcement ttg Pemenang 1,2 dan 3 PD50H.. ekceli sejak subuh td lagi, bile aku terbaca comment kak Zel di grup PDR yg mengatakan beliaukan akan umumkan pemenang PD50H pada hari ini..ati aku dah berdegup kencang.. dah tak sabar juga nak tau keputusannya.. *dasar tak reti bersabar..kan.. kan..

Dan paling mendebarkan bile tetibe kat FB Notification .. nampak kak Zel ade tag nama aku dalam post die kat Group.. bile aku kelik jer.. kuar ayat gini.. 


UNTUK PEMENANG 1-2-3
Sila emel akak gambar selepas contest untuk dipublish di LWC
Kalau rajin.. sila wat gambar perbandingan sendiri..
Boleh kan...

Esok kalau dapat

Jue Rayyan, Conchita De Felix, Halimatun Saadiah


Nama aku ada di antara pemenang 1, 2 dan 3.. alhamdulillah.. rezeki Ramadhan.. *wah buat name anak Afif Rizqi Ramadhan pun sedap jugak nie.. kan.. kan..verangan sekejap.. ;p .. *cepat2 tarik tinge utk kembali ke alam nyata..

Melihatkan susunan nama tu.. aku mengagak, akulah pemenang pertama.. tp wat2 tak paham lagiklah sbb kak Zel susun gitu.. tak de mention nombor bape dan bape kan.. tp yg pasti nama aku adalah antara pemenang-pemenang jugaklah.. alhamdulillah. :)

Pastu aku jengah  plak kat Gruop sekejap nak intai kut2 kak Zel ade umumkan lagi  dalam bentuk yg lain.. dan kali ni.. aku terjumpa kak Zel tulis gini pulak kat wall group..


Tempat PERTAMA
JueRayyan dengan LWP 17.86% dan penurunan 12.5kg

Tempat KEDUA
Conchita dengan LWP 11.8% dan penurunan 9.5kg

Tempat KETIGA
Halimatun Saadiah dengan LWP 11.03% dan penurunan 10kg



disekalikan dengan link yg aku bagi kat atas td.. apelagik.. aku pun terus sengih smpi ke telinga lah.. aku menang babe.. nombor 1 lak tu.. cam mimpi je.. rase nak tampar-tampar pipi kanan nie.. tp takleyh tampar sbb tgh sakit gigi.. mau melaung aku kesakitan.. apepun alhamdulillah.. rezeki hasil usaha aku bertungkus lumus merajinkan diri g gym 5 kali seminggu.. mengayuh basikal cam mak nenek dah gayanye....berlari atas treadmill cam nak mampus dah lagaknya.. akhirnya kemenangan  ini yg aku dapat.. Alhamdulillah.... sesungguhnya setiap usaha itu pasti ada ganjarannya.. 

Kalo diingat2 balik.. diawal2 aku join  PD50H.. aku hampir2 tak dapat join sbnrnya.. semua gara-gara aku dapat tau pasal program nie sehari selepas tarikh tutup.. so aku bermula hanya sebagai ahli biasa saja.. tetapi mungkin dah rezeki aku agaknye.. Kak Zel bitau yg masih ade kekosongan.. dan die minta aku submit pic n timbangan aku hari tu jugak.. aku mase tu dah nak bergerak pegi ke Shah Alam.. ade Netball Tournament.. mujur mase tu mama ade dirumah.. aku bg enset aku n suh mama snap2 pic aku depan dan tepi.. pastu aku amik pic timbang pula.. berat aku mase tu 70kg.. dah rase gumuk cam gajah ok.. itupun mujur lagi.. kalo suh aku timbang 2 minggu sblm tue.. lagiklah hazab.. berat aku 2 minggu sblm tu adalah 73.4kg ye kawan2.. nasib baiklah ade Netball Tournament.. berlatih stiap petang menjelang kejohanan  .. dah berjaya  membuang 3.4kg dari tubuh aku.. so,mendaftar lah aku sebagai peserta PD50H dgn berat permulaan 70kg.. :)

Setiap minggu aku apdet pic terbaru.. nak tunjukkan progress aku.. sesekali aku share pic aku bersenam.. dan setelah berjaya menamatkan 50 hari.. aku tampil dgn berat badan yg baru dan penampilan yg baru.. dah makin seli sket dari mase mula2 join program.. perut dah kempis sket.. belakang badan pun dah xde sgt babat2 lemak.. lengan pun dah susut sket.. dan itulah target sbnr aku.. nak hilangkan lelemak tepu dibahagian2 itu.. dan kini berat aku adalah 57.5kg.. yay!!.. aku dah hampir2 berjaya dapat berat aku mase aku kawen aritu iaitu 53kg.. masih belum capai tp hampir2 ye kawan2.. Alhamdulillah sangat2.. kalo tak kerana aku terbuka hati utk join program nie.. mesti aku takde inisiatif nk menguruskan badan.. takde rase semangat nak kecikkan sket saiz aku.. Alhamdulillah ke hadratMu Ya Allah..

Misi aku sekarang.. utk menghilangkan lagi 2.5kg dalam PDR pula.. mudah-mudahan aku berjaya.. :) 

**bak kate laki aku.. kalo 12.5kg pun
 leyh ilangkan dalam mase 2 bulan.. 
inikan stakat nak buang  2.5kg.. 
takyah join program pun, 
mesti awak bleyh buat punyelah.. 
- kate2 semangat dr laki aku 
yg akan aku pegang utk meneruskan 
perjuangan dalam PDR pula .. 

3 comments:

Dayu said...

tahniah jue
anda memang layak.. ini hasilnya!!!
apa hadiah wehh
mesti menarik kan..
yg penitng kini anda lebih hot!!!
raya sarung kebaya la gini

*aku mcm frust je nama aku takde dalam PDR

mamaelly said...

tahniah jue

Gettin'newConchita said...

congrats...
hebat lah boleh hilang 12.5kg...
nak kejar pon x larat kehkehkeh..
akan di jadikan salah satu idola sy..
i crta kat my mom, dia pon kagum sbb dia nak turun berat 63kg to 50something hampir stahun bru tcapai..

untung kita dpt join program mcm ni kan kak jue..congrats once again ;)