TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, August 15, 2011

Sedapnye...Mee Udang Mak Jah

Sebelum aku cerita panjang-panjang... meyh layan pic mee udang yg lazat ini..
tak pasti nak kate ini mee udang ke ape..
sebab udangnya lebih byk dari mee.. besar gabak lak tue..
tp yg aku paling pasti .. rasenya mmg lazat teramat lazat *alhamdulillah*

mee udang spesel
ekceli semalam.. aku sefamili kecikku berbuka puasa di luar kawasan liputan Putrajaya..
kalau minggu lepas aku bergusti bersilat didapur.. memasak macam2
utk menjamu adik beradik belah laki aku berbuka puasa di rumah kami..
kali nie aku bertungkus lumus menumpang masak di dapur Restoran Mee Udang Mak Jah..
**percayalah je lah aku tumpang memasak ye kawan2.. ;p

semalam aku dan famili berbuka diluar sbnrnya..
bersama-sama kami adalah, adik lelaki aku..Boy(Pak Ngah Alif)
tunangnya, Laily Qaisyirah dan sepupu tunangnya Dak Katek..
kami berlima * ekceli berenam termasuk ALif*
berbuka puasa di Restoran Mee Udang Mak Jah, Wangsa Maju..
pada mulanya kami bercadang nak berbuka puasa di Times Square saje,.
memandangkan kami sempat kidnap adik aku, Boy utk 2 jam sahaja dari tempat keje die..
tp disebabkan semua tempat dh fully booked.. kami pun mencari inisiatif lain..
dan mujurlah aku ade simpan lagi brochure Restoran Mee Udang Mak Jah
yg kami amik mase kami makan2 mee udnag kat Kuala Sepetang bulan lepas..
kebetulan pula Mak Jah ade bukak branch kat Wangsa Maju..
so sepantas kilat laki aku meroger utk membooking tempat..
dan alhamdulillah.. mmg rezeki kami lah nak makan Mee Udang berbuka semalam..

Dalam kul 6 kami berenam pun bergerak ke destinasi.
Dari Time Square nak ke Wangsa Walk.. amik mase 15 minit sbnrnya.. 
tp disebabkan laki aku tetibe blurrrr.. mebi lapar agaknya.
bleyh pulak duk salah2 jalan.. nak g Bulatan Kg Pandan.. di g ke lain..
dah mengamik mase dekat 40 minit nak sampai Wangsa Walk..hurm alahai..

Dalam kul 6.45pm .. kami pun smpi ke tempat yg di tuju,.
dalam restoran masih byk table yg kosong.. lega sungguh rasa hati..
kami pun masuk dan terus menuju ke table yg dah direservedkan utk kami..
sementara nak menunggu time berbuka..memasing melayan kepala
ade yg duk online gune wifi restoran tu..ade yg duk snap2 gambor..
blogger le plak katekan.. pegi memana pun.. haruslah amik gambor..
aku?? sambil2 snap gambor sambil melayan anak yg dah lapor..
 duk ngamuk2..nak makan nak menyusu.. alahai anak ku sayang.
seb bek lah waiter tu antor 2 piring kurma + tembikai..
dapatlah mengisi perut si dompot sementara nk tunggu kami berbuka..
makne kate dompot berbuka dulu dari kami..
dan yesss.. kami tak merasa pun tembikai tu.. kurma pun dapat sebijik je..
sebab semuannya diabeskan dek dak dompot.. huhuwaaaaaaa~

Tepat jam 7.27pm.. maka berbukalah kami dgn menikmati mee udang yg superb itu..
smpi skang pun masih terasa2 di tekak. yumssss..
adik aku, si Boy.. siap tapaw 2 bungkus.. untuk sahur katenye.. katenye lah,.,;p 
mmg mabeles mee udang mak Jah nie..
selak2 udang.. selak2 udang... meenye jauh kat dlm kuah tue.
kuah die dah lah pekat likat.. sedap menyengat..walla~
oh lupe nak bitau korang.. sori sori.
Mee Udang Mak Jah nie mmg top.. femes amos..
nak-nak di area Kuala Sepetang, Taiping..
kalo kat sane.. mmg byk .. berderet-deret restoran mee udang camni..
tapi yg paling top dan meletops.. Restoran Mee Udang Mak Jah nie la.. 
korang jgn ingat mak jah nie mak sedara aku plak yer.. 
aku pun ak kenal sape Mak Jah nie.. aku cume berkenan kat mee udang die je..
tp memang mabeles lah.. aku pomot kat korang sume.. g la try..
 ni alamatnye.. nnt korang g lah cari kalo nak try..ok..

RESTORAN MEE UDANG MAK JAH
No.22 Jalan Wangsa Delima 10,
Wangsa Maju
(landmark die.. dekat dgn Carrefour, Wangsa Maju/Wangsa Walk)


ni pic-pic yg kitorang snap semalam..
jom layan.. zasssss~

gaya candid yg poyo..
duk nyebok jeling2 enpon org,..
duk ngambik gambor si anak..
hero kacak..
me wif ma future SIL.. blogger Laily Qaisyirah

anak buah dgn bapak buah yg tgh kusyuk..
retis bergambor...
bapak si DOmpot
budak yg perabihkan tembikai..
dan perabih kurma jugak.. uhuhuu..

3 comments:

Mia-Ina said...

besaqnya udang..sedap tengok

sharEna said...

kalo sesat kat sana Insyallah nak try jugaklah =)

Ayuraza said...

terliur la..hehe..dompot comellll...nak dier makan kurma ek..