TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Tuesday, July 20, 2010

Check Up 4 Month..

Pagi tadi aku bawak my hero g check up kat KKPJ.. g dgn my mom.. we all kuar dari umah kul 8.30pg. singgah di Opis sekejap.. n then terus ke KKPJ.. smpi kat sane dalam lebih kurang kul 9.00pg.. dekat jer.. :)...org tak ramai pun.. aku tunggu nak amik nombor bilik pemeriksaan ade lah dkt 5 minit jer.. pastu aku di refer ke bilik no. 28 utk check Alif.. kali nie Alif cume di timbang dan di sukat tingginya.. takde cucuk2.. bulan depan baru ade suntik2.. selamat anak ibu kali ni yer.. arini Alif jd gud boy sgt.. lansung tak merengek sejak dari disiapkan kat umah smpi la dah abes check up.. yg paling sonok mase aku bawak masuk je bilik 28 tue.. nurse terus tego.. sihatnye die.. semangatnye die.. dah macam baby 6 bulan.. padahal my Alif baru 4 bulan je.. lepas timbang & sukat tinggi.. nurse test Alif berdiri dan duduk.. nak periksa samada my hero tulangnya dah keras or belum la kot tue.. pastu nurse agah2 die.. Alif pun bagi kerjasama dgn baik.. siap die lak terlebih mengagah nurse tue.. dgn ketawa die.. sengih2 die.. so clever la my boy.. cayang Alif..
Oh ya.. perkembangan Alif kali nie sgt memuaskan.. berat Alif skang dah 7.1kg.. naik 1kg dari bulan lepas.. tinggi die pun dah naik dekat 6cm..iaitu dari 59cm ke 65cm.. nurse bagitahu aku yg Alif dah mencapai berat badan normal utk bayi seusia dia.. tak kurang zat & tak obes jugak.. baguslah perkembangan anak ibu nie.. ibu senang hati sgt tgk Alif sihat .. & appointment seterusnya adalah pada 17 Ogos 2010.. so.. kite nantikanlah perkembangan Alif utk bulan yg akan datang.. harap2 perkembangannya terus menerus memberangsangkan.. :)

3 comments:

AngahSayang2314 said...

semangatnyer alif dah 7.1kg yer.. macam nie la batu hati ibunya senang kan.....

wardah said...

wah alif pon bam bam juge. hihi. comel

mRs.aJaQue said...

alololo...untie da jumpe aliff..comelnyer dier..
jue : ai da change my blog add tau..
ni ha..http://ayuraza.blogspot.com..
sajer nk mengedik...xmo org yg xspatutnya tahu..huhu