TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Tuesday, December 14, 2010

Hero Kacak Ibu..

Tadaaaa !!..
ni lah hero kacak ibu..
hero pujaan hati ibu..
hero ibu yg sgt suke bergaya..
pakaikanlah ape saja ditubuhnya..
pasti die gembira..
see.. siap posing maut tue..
Ahahaha~
Esok 15hb dah..
genap lah umo 9 bulan hero ibu nie..
dah makin lasak & semakin banyak karenah..
satu umah dah di explorer.. hanya dgn merangkak..
hebat btul lutut anak ibu nie kan..
kalolah ibu.. haihhh tak taw lah nk ckp..
now hero ibu nie dah pandai wat mcm2 peel..
dah pandai nak ajuk2 cakap org..
kalo ibu cakap kereta.. mesti alif pun sebok duk sebut "te.. te..te.."
kalo ibu sebut car .. mesti alif pun sebut "ka !" ..
kalo ibu sebut bird.. alif pun sibuk nak sebut "bed..bed.."
Tok Ma pun kate.. hero ibu nie ringan mulut.. mungkin cepat bercakap..
terima kasih Allah..kalo itu yg dikurniakan utk heroku.. alhamdulillah..
now, hero ibu dah pandai nak memanjat2..
dah pandai nak manjat dari bawah nak naik atas sofa..
kalo ibu ke dapur.. die pun ke dapur lah.. rajin sungguh..
Hero ibu nie paling pantang kalo tgk ibu/ayah/TokMa duk membaca..
mesti seboklah die pun tarik buku/newspaper tu..
nak membaca jugaklah agaknya kowt
(hakikatnya nak menjahanamkan paper tue smpi koyak rabak)
kalo di bagi pegang remote astro.. asyik duk tukar cenel jer..
smpi ayah naik geram.. terus dicabutnya bateri remote tu..
so bile alif tekan pape pun..
kami masih tenang menonton sperti biasa.. ahakss~
ske sgt membontoti ibu..
Hobi terbaru hero ibu nie..
tak lain tak bukan.. ske menjerit..
kalo ibu or Tok Ma ajuk jeritan alif..
maka makin kuatlah die menjerit..
dah macam nak lawan menjerit sore sape paling nyaring lak..hahaha~
lagi satu, skang alif dah tak kuat menyusu..
kalo menyusu pun main2 jer..
now sumbat air masak pun die dah leh telan sebotol smpi abes..
seb bek lah slera makan alif menten..
ibu takmo alif lasak2 smpi takmo makan & minum..
kang sakit kang... ibu gak yg pening..
anak ibu kan hero..
so kenelah sihat & macho selalu.. owkeyhhhh!!..
selamat ulangbulan yg ke-9 ye hero ibu..
ibu sayang Alif sgt2..Mmmmuahhh~

2 comments:

Dayu said...

fuyooo!!
alif posing maut lah
ni kena masuk sontest ni gmbar ni alif. harapan nak menang tinggi

smms said...

hamboi pandai posing dah .. mmg hero malaya