TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Thursday, March 17, 2011

Lunch Detim #3

Ahahhhh...
nak cite tentang lunch detim semalam..
kate nak publish before 10..
so laju2 lah aku menaip..
sehingga sanggup tak turun jumpe menteri pagi nie..
janji mesti ditepati..
kalo aku attend perjumpaan bsama menteri tu..
tentu2nya smpi kul 12 kang..
so aku tak turun lah kat bawah tue..
.
.
.
keyh.. smlm sepetri yg diberitahu dalam entry intro..
aku ade lunch detim dgn Pn Ana Lyana Mama Si Dani sbnrnya
kami berluncheon di Secret Recipe, Alamanda
lunch date nie mmg unplanned ..
kebetulan sehari sebelum semalam iaitu pd 15.03.2011
adalah besday my anak teruna si Alif Rayyan
tp on de date..kami tak merasa nak makan kek
becoz ayah alif balik keje agak lewat..
besday party pun lum sempat wat becoz ari keje kowt..
kang kalo wat sape jer nak datang kan..
sume org bekerja.. :)
*nnt kalo ade majlis .. pasti akan di war2 kan
kepada semua geng2 blogger..insyaAllah..*
so disebakan tak sempat nak makan kek on 15th..
tetibe terlintas lah utk makan kek smalam..
Si Ana pun kebetulan dah lame tingin nak makan kek kat SR tue..
mule2nya ajak2 ayam je lahkan kami berdua nie..
tp tak sangka lak.. ajak2 ayam kami menjadik..
maka semalam.. bertemulah kami di SR Alamanda tue..
dan oleh kerana besday Dani & besday Alif dekat2..
selang 4 hari jer.. Dani ::11/3 & Alif ::15/3
dgn senang hatinya kedua-ibu mereka nie
mewakilkan diri makan kek utk anak masing2..
yelah.. anak2 kami kan kecik lagik.. ;p
anak takleh makan kek.. tp ibunya boleh.. hehehe
selain dari kek.. ade lagik menu lain yg kami makan di sana..
now lets cekidaut...~
.
.
aku di samping spaghetti bolognese kegemaranku..
dan 2 gelas ice lemon tea..*segelas jer aku punye..ok
siyes sedap..i like it very much..
dan ini lak Ana dgn menu lunchnye semalam..
antah ape ke namanya aku pun tak hengat..
chicken chop kalo tak silap..:)
ni lah yang kami makan semalam..
siyesly.. memang sedap..
dan ini sebenarnya point utama kami berdetim semalam..
utk makan kek2 nie..
oleh kerana Alif & Dani xde semalam..
maka kami wakilkan diri kami utk perabihkan kek2 yg sgt sedap ini..
pilihan ku tentulah choc indulgence
yg Ana punye kalo tak silap Choc Walnut rase2nya..
.
.
.
.
sangat kenyang dan sgt memuaskan hati..
lepas nie nak repeat lg utk rase kek2 lain plak.. :p
next time.. korang2 yg duk berdekatan or yg duk berjauhan tue
leyh la join JJCM kami nie..
bukan selalu..
mebi once a week..
or maybe once per two weeks..
or maybe once a month..
tgk pade ke"free'an masing2..
:)
**sy suka SR kerana makanan2 di SR..
sedappppppp!
(dah cam promo ajer)

5 comments:

nanonano said...

lasagna kat SR pun sedap jueee...
ishkkk xley ingat..
kang trase nkg mkn
xde teman lak, huhuhu

cubaan said...

i like too jue...

ana rasa mau tak kurus2 kite ni kang..hahaha

Dayu said...

amboi2...korang ber-2
asyik dating je
mentang2 dekat eh...

boleh eh mak wakilkan anak makan kek
kalau cha mesti dia pun nak merasa sama..ibu pun bagi je

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Dayu ::
kalo alif ade smlm.. jue pun akan suapkan aje kek tue..
mase potluck aritu..
die siap makan bihun goreng yg mama Ana die bawak..
makan cam org tua.. sume die sebat..hehehe
tp smlm ibu die jelah merasa kek tue.. sbb die tak join same.. :)

mamamarissa said...

aiyoo, ruginya tak dpt join hari tue :(