TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Thursday, April 28, 2011

Practice Makes Perfect..

Dalam usaha yg sangat gigih untuk ajar Alif berjalan.. wlupun dengan bantuan Bruin xtvt walker nie.. tp Alif tetap gigih mahu berlatih.. siap dengan tak berbaju dan hanye mengenakan pempes jer.. sgt seksi bukan?? Abes satu rumah di tawafnye.. dari ruang tamu smpilah ke dapur..seb beklah tak explore berjalan dari bilik ke bilik.. ibu hanya memerhati dan sentiasa bersedia utk sebarang kes kecemasan dengan penuh kesabaran.. but syukur Alhamdulillah.. latihan berjaya deteruskan tanpa sebarang masalah.. :) .. Usia Alif dah setahun 1 bulan.. tp masih takut2 utk berjalan sendiri .. masih mahu dipimpin dan dibantu.. maka ini sajalah caranya untuk dia membiasakan dirinya berjalan sendiri. Semoga berjayalah hendaknya usaha kami ini.. :)

11 comments:

wardah said...

go Alif go!!!

nanonano said...

good luck budak debab, hehehe
nmpak cm kurus sket dah alif,
ke sbb xpkai baju?

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Na:
die nampak dlm gambar je kurus Na.. la ni dah 11kg++.. aku dah semakin tak larat nak dukung.. sakit pinggang..sbb tu nak suh cepat2 jalan nie.. kekeke

Fie ::
usaha tangga kejayaan.. :)

mamaelly said...

hihi mcm best je jue..mahal tak... ape nama dia ek

ieda said...

wow alif dah boleh berjalan .. ok2 .. bertul2 membantu permainan tuu

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Elly :
Name alat nie Bruin Activity Walker. Beli kat ToyR'Us.. harga die mase jue beli RM 169. mmg khusus utk train anak berjalan smbil leyh guna as xtvt table.. ae lagu2 dan ade mainan lain atas table tue.. beli lah satu utk isya.. best taw.. :)

Kak Ieda ::
tu la tu kak.nampak alif sgt suke bjalan dgn bantuan alat nie.. harap2 dapat mbantu die supaya cepat berjalan sdiri.. :)

mamaelly said...

owh.. elly dah terbeli moon walker plak..susah nak kena pasang2..klau cam ni bagi dia bawak je kan

Ibu Qistina said...

good..usaha lagi..

S.A.L.J.U sha said...

nak usha la jenis ni..nmpk lebih menarik.


yg jenis mcm bentok moto tolak belakang tu xberkenan.

sha pun tgh ajar2 qaish...tp akibat naik walker, qaish suke tenjit kaki bile berdiri....

kaki tenjit camner la nak jalan kan..aduss

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Sha::
samelah dgn Alif.. duk dalam walker.. jalan pun nak laju jer.. benda ni sesuai kalo kite nak train anak jalan step by step.. get one for ur Qaish k.. hehehe

abah dan mak haqq said...

nanti alif dan laju jalannya..
ibu standby kejar alif ya :)