TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Friday, April 8, 2011

Tetibe Terlintas Difikiran.

semalam.. mase duk berguling2 dgn anak..
sambil tenung2 muke die sbijik2..
tetibe terlintas difikiran aku..
sepertinya aku nak ubah cara hidup aku..
rasenya seperti mahu mendahulukan yg penting
dan mengkemudiankan yg tak berapa penting..
ataupun utk cara yg lebih berkesan..
tinggalkan terus mane yg tak penting..
.
.
.
aku ade terfikir utk berhenti berfesbuking dan berblogging..
tp.. ini minat aku.. cam tak mampu je nak lakukan..
asben aku pnh cakap mase sblm aku bersalin..
"lepas bersalin nnt.. dah ade anak..
kurang2kan lah men fesbuk.. blog2 tu sume..
tumpukan pade anak tue.. bg perhatian lebih sket.."
tp ternyata aku tak mampu nak berhenti
dari berada dunia maya ini..
rasenya aku semakin aktif setelah beranak..
di tambahkan dgn satu lagi .. twitter
makin teruja aku dibuatnya..
sampaikan adakalanya sebelah tgn mendodoikan anak tido..
sebelah lagi pegang henpon..(i'm using my bb to online)
terasa kejam.. kejam terhadap anak..
dan sepertinya perhatian aku telah terbahagi dua..
tidak sepenuhnya kepada anakku..
kepada suami.. apatah lagi..
wlupun semua kerja2 rumah masih lagi diuruskan oleh aku..
kerja2 pejabat masih mampu aku siapkan..
tp bile bkait ttg anak.. aku rase aku sudah tidak berlaku adil..
aku telah mencuri masa yg spatutnya aku berikan pada anakku
dgn mengadap fesbuk, blog dan twitter.
terasa seperti aku seorang ibu yg kejam..
.
.
.
Apa yg harus aku lakukan..??
haruskan aku berhenti dari dunia maya ini..
dan berikan sepenuh perhatian kepada keluarga dan kerjaya..
korang rase cemana..??

7 comments:

mamamarissa said...

selalunya jue ber'sosial' di office jer...kat umah, nak pegang hp pun adakalanya tak sempat...so, mmg rugi kalo nak guna BB :P

Fadilah R. said...

tak perlu berhenti terus. tp bg had limit. cthnye, mcm kt rumah hanya bile alif tidur baru online. kalau tak mengadap anak je lah.

Ayuraza said...

ala...
jangan la nak stop bloging..
terussskan je la..cuma maybe boleh kurangkan sikit..
laki ai pun kalo duk ngadap benda alah ni sepanjag hari mau dia buntang mata...hehe :p

chill ok ibu..keep up bloging..^^

sharEna said...

err..pendapat kite, guna fb, twitter seme tu masa kat opis jer. kt rmh tak payah. xyah buat on9 yg pakai henpon sekalipon. mmg mengganggu masa utk anak & suami.

itu yg kite lakukan skrg. internet2 sme kt opis jer. kt rmh tumpu pd habi & anak je. itu pon tv kdg2 kaco hehehe =p

Ann said...

Jue,
Pada pandangan ann, selagi perkara tu x mendatangkan mudharat pd perkara lain, x jadi masalah kot. i means sampai lupa kerja rumah, or makan minum suami & anak. itu dah jd kes berat. and wajib stop terus.


mcm ann bila dh x kerja skang ni, makin susah nk on9. anak 24jam nk duk celah ketiak. thats y bole on9 time during nap time dia/malam.

bukan apa, sometimes kita perlukan masa utk aktiviti yg kita gemar. as long as x menjejaskan quality time dgn suami & anak, kira ok lah tu.

just my 2cents. D

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

thanx kawan2 for de pendapats n nasihats.. tu lah .. jue skang nie nak cube kurangkan online.. kesian la kat Alif.. kesian kat ayah die tue kurang sket sbb die pun slalu balik lmbat..:) .. so far kerja rumah dan kerja pejabat belum terabai lagi.. tp sdiri rase bersalah terhadap anak sbnrnya.. :(

Ena ::
masalahnya kat opis pun daku tak leyh nak gune internet.. semua blocking.. kecuali blog..huhuw~.. abes acane..??

sharEna said...

errr...guna time alif da tido jelah jue kalo gitu. hihi