TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Tuesday, May 10, 2011

Sabtu Lepas !!

Sabtu lepas, aku ke blok sebelah(Blok G, Presint 18R12) utk join besday party Qaseh,anak blogger Mar Mardhiah. Selama nie tak tau pun Mar tu duk blok sblh.. mujur mase kat besday Raina sempat bertego sapa.. barulah tahu.. ehehe~ neway thanx sgt2 kat Mar sbb sudi jempu we ols join de party.. kami semua enjoy sgt..
. . .
Ekceli aku dah bersiap2 seawal kul 1pm sbb kununnya dah berjanji dgn Ana nak g umah Mar kul 2pm. Rupe2nya aku yg salah terima information. Ana kate kul 2 baru die gerak kuar umah, bukannya kul 2 die dah terpacul depan umah.. so halalkan ajelah aku yg dah besiap awal dgn putera harimau aku yg sorang tue.. Dan dalam duk menunggu ketibaan Ana dan Dani.. Aku terima sms dari Dayu mengatakan yg die sudah smpi. OMG! mmg pecah rekod nie..slalu aku terbaca kat wall2 event, Dayu mmg slalu jadi org terlewat.. tp kali nie.. die lah yg paling awal.. **mmg ade can lah Dayu nak dapat goodies n hadiah kalo Dayu menten datang awal mase potluck dis weekend nnt.hehehe..** so disebabkan aku masih menunggu Ana, aku pun mengajaklah Pn. Dayu sekeluarga utk naik ke teratak buruk aku dulu. Segan sbnrnya nak ajak org naik ke rumah sbb umah aku mmg bersepah cam ade anak seploh.. hahaha.. tp xpelah, dari mebiarkan kawan2 melilau buang mase di luar.. bek lah bertenggek kat umah aku dulu kan. Sementara kami menunggu Ana smpi, sempat lah Dayu & aku melayan anak memasing yg duk berebut mainan.. Cha sgt behave.. die main diam2 jer.. tak macam Alif.. dah la manja sentuh sikit tak boleh.. pastu kedekut mainan die.. ape yg Cha main.. itulah yg die nak tarik.. smpi menangis Cha dibuatnye. Dalam kul 2.30pm Ana sampai kat umah aku. Dia pun masuk lah sekejap melelpaskan penat setelah sesat naik smpi tingkat 7. Padahal aku dah tweet awal2 bitau alamat.. pun masih sesat. hehehe.. lenkali gunekan khidmat PaPaGo utk naik ke umah aku nie yer Ana.. hehehe..
. . .
ok, kul 2.50pm camtu kami bergerak beramai2 ke rumah Mar. Perjalanan adalah memakan mase hanye 5 minit je kut berjalan kaki. Tak sempat penat sbnrnya, tp disebabkan aku ni mdukung anak yg demoks, berpeluh jugaklah ketiak nie.. Sampai2 je kat umah no.7, Tingkat 7 kat Blok G tue, kami disambut oleh Mar dgn senyum lebar..dan masuk2 je umah benda pertama yg kami terjah ade lah pool yg penuh dgn belon.. tempat paling sesuai ut menyumbat anak utk bermain. mmg dalam pool tue di konker sepenuhnya oleh Alif, Dani dan Cha.sblm tu xde org pun nak main. hahaha.. aku mmg tak sempat nak makan sbb kene menunggu ketibaan ayah Alif yg sedang otw dari opis. Ana dan Dayu dah pun mulakan operasi mengisi perut. Ade macam2 .. nasik ayam dan mihun sup adalah menu utama.. Selepas Ayah Alif smpi dalam kul 3.30pm,barulah aku dapat merasa jamah makanan yg dihidangkan.. And now meyh layan gambar aje lah..

ni lah Mar dgn anaknye Qaseh.. sedang ready utk potong kek,. Alif yang tgh khusyuk kerjakan muffin sementara ani dan Cha standby kat pinggan cekelet sblh sane tue.. Anak dara n anak2 teruna nie tgh ready nak kerjakan cekelet2 tu.. *garang btol muke pak harimau nie..takmo senyum sesi anak2 bergambar.. si Alif kene umpan dgn penutup camera baru nak duk diam.
dan ini sesi wajib.. ibu2 bergambar dgn anak memasing..:) . . .
**nurul tiba paling lambat di majlis itu.. mujurlah mase tu kami belum pulang, so dapatlah join sesi bergambar nie..
** minggu nie nak ke besday Kakal dan nak ke Mini Gath plak.. Next week, belum pikirkan lagik.. wiken2 di bulan Mei yg penuh xtvt.

2 comments:

Dayu said...

hahahahaah
akan berusaha manten prestasi muncul awal ini
nak goodies bag weh!!!! (:

cha ngan alif sgt comel main ber-2 sebenarnya. lagi2 time berebut mainan. selalu cha yg buat org nangis, kali ni merasa dia lak melalak..hahahaha

sabtu ni jumpa kita di setapak ye
ahad di cyberjaya pulak

MaR said...

tq so much jue coz sudi datang memeriahkan majlis...
sory ye if ade yang terkurang d mate jue...maklumlah baru 1st time wat majlis...n tq again ya...moge kite berjumpe lagi