TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, June 20, 2011

Karnival Sukan KPPM - Hari Kedua

Hari yang dinantikan telahpun tiba.. debaran didada makin terasa.. smpi tak tido malam aku dibuatnya..giler ahh ayat.. dah macam pantun... muahahaha... on dat sabtu, perjuangan team kami pun bermula.. tp sblm aku bercerita dgn lebih detail.. meyh layan gambar dulu meyh... :)

kami wakil KPPM Putrajaya

itu dia pemegang pelanduk.. ops sepanduk lew...

bergambar dengan Pengerusi KPPM Malaysia dan KP kami.. Tn Roslan Mahayudin

sedang berehat ..kepenatan setelah beraksi cemerlang di peringkat liga dan separuh akhir.. *yg paling gemuk itu aku..*
Kami memulakan game pada jam 10pg.. pasukan pertama yang kami lawan adalah pasukan dari WPKL.. permainan agak relax .. mungkin tenaga masih full.. so kami pun bermain secara slow game..dan kami menang :) .. selepas tamat game dgn WPKL.. kami bertemu pula dengan team PERAK.. permainan masih lagi sama seperti 1st game tadi.. dan sekali lagi kami menang..seletelah berehat hampir 5 minit.. kami bertemu dgn pasukan saingan kami dalam grup A iaitu pasukan Selangor.. dan berkat kesepakatan pasukan kami.. kami menang lagi..kami menjadi Johan Kumpulan A dan berjaya ke peringkat separuh akhir , bertemu dengan pasukan JOHOR yg mana telah menjadi naib johan kumpulan B..pasukan ini agak mencabar kelincahan kami beraksi..GS die agak sharp di situ.. *ekceli GS dia , Pn Nisa adalah mantan GS team kami 3-4 thn yg lalu..* ;)..setelah berhempas pulas menentang team JOHOR, akhirnya kami menang dan berjaya masuk ke final..Pertarungan yang dinanti-nantikan..team NS nampaknya semakin hebat setelah kekalahan mereka dgn pasukan kami pada kejohanan yang lalu..dengarnya siap upah coach utk train team dorang.. dasat2.. semangat tu yg penting .. aku kagum btol dgn semangat dorang.. apepun kami yang xde coach .. yang berlatih sdiri2 je nie tetap memberi tentangan hebat tanpa mengaku kalah.. apepun rezeki tidak menyebelahi kami.. kami tertewas juga dgn team NS.. apapun tahniah kepada team NS kerana berjaya merampas kejuaraan kami pada kejohanan kali ini.. adat permainan.. ada menang ada yang kalah..dan kami menerima kekalahan pertama kami ini sepanjang 4 tahun menjadi njuara bertahan dengan hati yang terbuka.. kite jumpe lagi di tahun hadapan ok..

Keputusan Pertandingan Bola Jaring
 
Pusingan Pertama (Liga)
Putrajaya vs WPKL  : 19 - 0
Putrajaya vs PERAK : 16 - 2
Putrajaya vs Selangor : 15 - 4

Separuh Akhir
Putrajaya vs JOHOR : 12 - 2

Akhir
Putrajaya vs N.S :  12 - 13


** lupa nak bagitahu sepanjang game berlansung 
aku telah bermain di 3 posisi..iaitu WD, WA dan GA juga..

*** dan disebabkan game tamat awal.. iaitu pada jam 1 tghari ..
maka aku mengambil keputusan utk balik 
tanpa menunggu hari penyampaian hadiah..
kebetulan aku mengalami kecederaan di lutut 
dan dah tak mampu utk bertahan..
aku pun balik pada hari sabtu itu juga..  :)
Majulah Sukan  Untuk Negara

5 comments:

sharEna said...

sedihnya...kalah pulak...

jue nampak susut =)

nanonano said...

hahahha dh pkai yg ni blk ke??
ehehhe mcm ena gak, surrender dh pkai comment luve tu :p

ape eh aku nk ckp td..
ohh ye..kije gomen2 gni
mmg slalu bley join xtvt cmni kan
bes ar...
mcm aku ni
sorg2 sni

ape de. :(

Dayu said...

hebat lah
smua game menang.. tang final je kalah.. mmg terbaik
tak pancit ke?? terrorr lah
aku dulu zamans ekolah bleh lah
skrg ni.. mmg idoklah
harus terduduk kat tgh padang kan

*dulu pun main GS je.. duudk dlm kotak tggu bola sampai..hahahaha

Ann said...

congrats Jue eventho kalah
next year lawan lagi
n make sure kena menang
:D

nisa hassan said...

hehe.. mane ada sharp shooter jue.. malu je bola xmasuk2 aritu.. ni penampilan pertama selepas 3 taun berehat.. hehe.. papepn game sgt bes.. saingan sgt hebat.. xsangka dlu 1 team.. bezanya kali ni kene fight utk team lain2 lak.. team putrajaya mmg hebat la.. cume taun ni xde rezeki nk jadi johan..