TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Wednesday, July 6, 2011

Aku dan Blogger

Orang kata, tak kenal maka tak cinta.. tp kalo dah kenal skalipun belum tentu lagi akan jatuh cinta.. kan.. kan.. begitulah aku dalam dunia blogger nie.. dulu.. aku suka baca blog-blog orang lain jer.. mengikuti kisah hidup blogger pilihan aku ..babak demi babak.. masa tu mmg tak pernah terlintas nak menceburkan diri dalam bidang blogger-blogger nie.. sbb pada aku..cerita2 tentang diri aku, bukan lah best sgt utk dikongsi dgn org lain.. and then, aku soal diri aku sdiri balik.. "ade ke orang nak baca??" tp lama kelamaan aku jadi semakin terpanggil utk menjadi seorang blogger..

Mase mula2 berjinak2..blog yang selalu aku lawati mase mula-mula menceburi dunia blogger nie adalah YnaaOhYnaa dan AkissFerrero .. yer.. aku mmg suke menempek kat blog 2 org anak dara nie.. boleh katakan hari-hari.. *mase tu pun aku masih lagi anak dara juga ok.. siap pasang niat nak jumpa dgn 2 org ini.. pada aku doranglah blogger paling best yg penah aku kenal dan tahu.. masa tu, dunia blogger aku mmg nampak sgt sempit.. tidak meluas macam skang.. zaman tue..aku kenal beberapa org saja.. itu pun tego2 di blog.. jerit2 kat shoutbox.. jumpa?? mmg tak penah lah.. kecuali owner blog AkissFerrero.. kebetulan beliau satu opis dgn aku ;p .. tp sebenarnya aku mengenali blog die terlebih dahulu dari mengenali diri die sdiri.. best tak??  mmg best sbb blogger femes adalah satu opis dgn aku..( pada aku,die femes sbb die ramai followers.. dan die juga ngam dgn  owner blog Budu Dan Belacan.. korang kenal tak sape owner blog tue..?? x kenal xpe.. :)

Ok tutup kisah 2 blogger yg aku follow tue.. sambung balik kepada tajuk entry..ok.. dan bile aku dah jadi seorang blogger.. cerita-cerita aku di blog aku byk berkisar ttg kehidupan aku.. kawan2 aku.. keluarga aku..ttg keje aku.. cerita-cerita yang pd aku hanya penting bagi aku.. tp tidak pada org lain.. yg mungkin org akan rasa bosan utk baca.. ofkos lah kan.. ko tu sape?? bukan femes pun ?? kalo ko femes, ko taip entry 2-3 patah ayat pun.. ramai yg nak klik 'like'.. kan.. ramai yg nak follow n comment.. btol x..??

Tp maaf yer .. tujuan aku jadi blogger bukan utk femes.. bukan nak kejar glemer.. apatah lagi nak kolek duit kat nuffnang tue.. aku wat blog utk suka-suka.. dah jadi cam diari hidup dah pun.. tempat aku suka-suka nak  meluahkan rasa.. tempat utk aku bebas meluahkan apa saja.. tanpa ade org nak komplen lebih-lebih.. tak penah terpikir akan ade orang nak jadi lalats ker.. ade org nak jadi stalkers ker.. even tak penah termimpi utk ade pengikut (followers) .. pada aku.. aku nie bercerita syok sdiri.. hahaha..

Sehinggalah bila aku dah kawen n dah mengandung.. aku mula menjadi seorang blogger mom-to-be yg asyik bercerita perihal kandungan aku je.. asyik2 apdet entry.. sehari 4-5 entry.. cite lain takde.. semua pasal hal perempuan mengandung jer.. urghhh!! mesti bosan n nek muntah org nak baca kan..?? tp tak sangka lah pulak.. dalam tempoh itu lah, aku memiliki semakin ramai pengikut dan pembaca.. dan kalo korang nak taw..sblm nie, aku hanya bace komen dan approve jer.. tak penah jd tersgt rajin utk BW pun.. blogger apetah aku nie.. kan..??

Dan bile masing2 dah selalu berhubung dalam blog.. wujud pula satu grup utk bloggers di FB.. dan sejak itu, barulah aku mula berjinak2 utk bersosial dgn lebih aktif..tak abes di blog sambung ke fb.. tak cukup kat fb.. sambung lagi kat twitter.. hahaha . . seronok rupanya meluaskan empayar.. dapat kenal ramai kawan2.. dapat berjumpa-jumpa, melepak sama2..  hari2 dpt berforum kat grup dgn pelbagai tajuk.. smpi blog sdiri pun dah jarang berupdate..:)..  dan yang paling best skali dapat kenal dan jumpa dgn beberapa blogger top..*aku tak pasti lah top/femes setakat mane kan.. mungkin di kalangan ahli grup jer.. or mungkin dorang nie mmg top2 bloggers.. yang tue aku tak pasti.. cuma yg aku tahu .. dorang nie mmg ramai pengikut..femes la tu kan.. :) .. so perkenalan yg bermula dari dlm blog jadi semakin rapat di alam realiti.. kami pun dah leyh slalu berjumpa dan berkumpul berkumpul..dah tak perlu nak bace2 blog lagi dah.. leyh tanye terus depan2..hehehe.. lihat betapa hebatnya penangan dunia blogger nie.. aku sdiri tak pernah sangka yang aku akan sampai ke tahap ini...aku tak sangka yg orang dah mula boleyh menerima dan membaca blog dan cerita2 aku.. maknanya org dah mula kenal aku.. semuanya macam mimpi.. *tampar pipi laju2* .. aku tak mimpi.. ini seriusss!!..

Ini lah kisah aku dan blogger.. * aku menaip dalam keadaan separuh sedar.. ngantuk sbnrnya ni.. so kalo agak2 ape yg aku taip nie ngarut.. mintak maaf la yer kawan2.. layankan aje.. hahaha..


7 comments:

Ann said...

haha. Jue, oleh kerana mu minta doa cepat kurus, ya semoga mu cepat kurus ya. ;)


btw aku kenal mu pun baru kan. this year ms sebeday anak dara tu. apa pun, semoga ukhuwah kita berpanjangan hendaknya.Amin.

pja said...

lupe la ble start bace blog jue...punye la berjalan2 tetibe terserempak ngan blog ni..hehehehe...pastu syok je bace...pastu mule la jd follower...pastu berjumpe...pastu leh jadi gang...hehehehe...

AnaLyana said...

hai Jue..thanks sebab Jue yang memulakan perkenalan kita..hikhik..

tak sangka jugak sudah sejauh ini friendship kita..:)

aku pon doakan ko cepat kurus..:)

akiss ferrero. said...

kui kui kui
akak ni, segan i membaca nye puwwwwn..
yg penting blog kena ikhlas dan jadi diri sendiri..

;)

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Ann :
semoga ukhwah kite berpanjangan hendaknya,..nnt kalo i nk dapat menantu.. leyh la u dtg umah jenguk2 tolong ape yg patut.. kate berjiran kan.. hahaha.. *macam lah sampai ke tua kite ni berjiran.. kan.. :p

Pja:
tu la tue.. tak sangka.. sekali jumpe dah jadi geng.. ke sbb jue nie yg terlampau friendly.. ?? hahah... i just be myself.. :)


Ana:
Tu la pasal.. kite dulu mule2 kenal .. cam nak gado je rupenye.. last2 jadik kamcing.. sekepala gtu.. anyway thanx to Ana jugak sbb suke kawan dgn jue.. hihihi

Akiss::
alahmakkkk..!! blogger femes datang komen la plak.. segan akak nok.. kekeke.. siyes mmg akak kenal blog akiss dulu baru lah akak jumpa akiss.. tak sangka kite sekapal.. hihii.. yess.. yang penting jadi diri sdiri ..kan..?? i like ur stetment.. :)

Dayu said...

bila mula kenal jue erk? yg pasti lps dah beranak pinak baru jumpa blog jue
1st time jumpa kat mydin
pastu trus rapat secara maya
bila jumpa kat cyberjaya
dah macam kawan lama

akiss ferrero. said...

hahaha menjawap eh? nak kena kitai? heeehehe. keep on blogging! ;)