TETAMU

SELAMAT DATANG !!

Hye kawan-kawan, arini


Dah Alang2 Masuk Sini.. Sudi2 lah Follow yer.. :)

Monday, August 1, 2011

Sabtu Yang Lepas

Pagi sabtu yang lepas.. kami smpi di umah mama pada jam 7.30pg.. sebenarnya kami bertolak dari Putrajaya seawal jam 9.30mlm jumaat tue.. tp disebabkan ade hal2 keluarga yg tak dapat dielakkan(akan diceritakan dlm next entry, insyaAllah kalo aku tak lupe) .. maka pada jam 3.30pg sabtu baru kami bergerak balik ke Ipoh... Dalam perjalanan pulang ke Ipoh.. kami laki bini mmg dah mengantuk sgt2.. terasa sangat penat.. nak2 laki aku.. smpi di R&R Tapah kami decide utk berenti tidur skejap.. sbb laki aku mmg dah takleyh nk drive..aku?? apatah lagi.. kami laki bini pun tidolah skejap kat situ dalam stgh jam.. mase tu jam baru pukul 6.30pg.. ade lagi stghjam je nak smpi umah.. tp disebabkan badan yg mmg lepu.. berhenti lah jugak.. dah tak larat nak memaksa mata utk bertahan..


Sampai-sampai je kat umah mama.. hari dah cerah.. bekpes dulu nasik lemak sebungkus.. nasik lemak ko?? *xpe senin dah puasa... detik hati aku.. hahaha.. lepas melantak nasik lemak.. wajib lah mate pun mengantuk ke tahap maksima.. so aku pun lelapkan mate sekejap dalam 3 jam jugak sekejap2 pun.. alif pun masih tdio mase tue.. mase aku sedar2.. sume dah bersiap2.. nak g kenduri kat Gopeng..  anak aku dah duk melepek kat sblh aku dah.. aku pun bangun nak bersiap dgn mate masih ngantuk dan badan masih lepu.. huh.. sgt malassssnye puwnnnnn...
me and my son..

kami sefamily..

dengan maksu Alif..


Balik dari kenduri.. kami duk melepak dulu kat umah.. berehat2 sekejap.. mase tu pun dah kul 3 ptg.. aku sempatlah menyelinap sambung tido dalam bilik.. ngantuk nye pasal.. mase g kenduri tu pun rase org ngigau je dah..makan pun x lalu.. ;p...

Petang tu dalam kul 5ptg ..kami gerak ke Tasek.. nak g umah Onniey amik baju T yang kami dah tempah aritu.. mujurlah ipoh nie tempah permainan aku je.. so usaha nak mencari umah Onniey xde lah susah sgt.. Temat tu aku dah familiar.. cume tinggal nak cari umah Onniey tu je yg aku still mintak Onniey jadi GPS kami.. mujur Onniey punye umah kat tepi jalan je,.,. so senang sket lah nk jumpe..

alif & Liya(anak Onniey).. alif dah siap sarung baju T tu.. cantik.. dan sesuai dgn alif..

kami sempatlah snap2 pic sblm aku bergerak balik.. :) .. ni lah onniey.. kurus je orangnye..
jelesss je tgk org selim melim nie.. :p

alif pose dgn memakai baju T barunya... :)

Balik dari umah Onniey.. kami singgah pula Padang polo.. bawak Alif main2, sambil kami sefamili singgah makan laksa kedah situ jap.. lame dah tak makan laksa nie.. laksa kedah nie mmeg top kat Padang polo nie.. tak caya try lah sdiri.. :)
aku tak pasti alif wat memek muke ape tem ni,, hahaha

3 comments:

sharEna said...

best jer tengok jue dah kurus =)

alif mcm dah big boy sesangat..

Dayu said...

cantik baju ni tp kaler bear tu mcm lari skit kan
patut kaler cream
ni jadik macamd ark brown je..
takpe lah..ni pun dah serik nak menunggu

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Ena :
alhamdulillah,.. mmg raase agak best jugaklah dah berjaya mengecik sket.. kalo tak daku mmg liat nak bergambor.. sbb nampak besor bebenor.. hehehe.. dulu mase jue gedabak,.. dukung alif nampak die halus je.. skang ibu dah menyusut.. anak yg halus pun nampak dah besar.. kan..alhamdulillah..


Dayu :
baju tu oke je.. look nice.. hehehe..